Det er ikke kun på Nørrebro i København, at unge skyder med potentielt livsfarligt krudt mod civile.

Borgere og politi i Helsingborg har også været udsat for lignende, og efter to døgns uroligheder sætter svensk politi ind med en alternativ forebyggende metode.

Droner skal i døgndrift overvåge offentlige pladser i bydelene Adolfsberg, Närlunda og Planteringen. Det fortæller politiet til det svenske nyhedsbureau TT ifølge Helsingør Dagblad.

Ifølge politiet er det unge fra 'det grove kriminelle miljø', der står bag beskydningen af må og få.

Torsdag måtte borgere på Nørrebro gå i dækning, da bydelen var hærget af unge, der skød med fyrværkeri mod folk.

B.T. har på baggrund af svensk politis indsats været i kontakt med Københavns Politi for at høre, om man har tænkt sig at indsætte droner for at komme det til livs nytårsaften.

Københavns Politis kommunikationsafdeling oplyser, at man ikke har nogen kommentarer til det.

»Vi går aldrig i detaljer med operative tiltag. Grunden er, at vi ikke har lyst til at fortælle dem, der kunne have lyst til at bryde loven, hvad vores planer er,« lyder meldingen.

Man forsikrer dog, at der er lagt en udførlig operativ plan for nytårsaften, Det er selvklart ingen garanti, for at der ikke sker noget.

I forhold til urolighederne på Nørrebro har man gjort en stor indsats fra politi og kommunens side at komme i kontakt med de unge.

En bare 15-årig dreng er blevet tilbageholdt af politiet på Nørrebro i København. Det skete, da den 15-årige affyrede fyrværkeri mod politi i civil.

Drengen affyrede ifølge politiet et bomberør mod de civilklædte betjente. Og derfor skred politiet ind. Sagen behandles nu som overtrædelse af Straffeloven, oplyses det.

Det har fået politiet til at troppe massivt op i gaderne omkring Den Røde Plads på Nørrebro, hvor de voldsomste episoder har udspillet sig. Det samme kan man formentlig se tirsdag.

Torsdag udsendte Københavns Politi en pressemeddelelse, hvor man slår fast at strafferammen for 'Farligt brug af fyrværkeri kan give op til otte års fængsel'. At det i praksis er sjældent, at strafferammen bliver udnyttet maksimalt er dog en helt anden sag.