Når danskerne går til påskebordet i de kommende dage, har de fået en ny favorit.

Det er nemlig ikke længere lammekølle men en anden klassiker, som er danskernes foretrukne påskemad.

Danskernes favoritret til påske er nemlig nu fiskefilet.

Det er tal fra YouGov, som er indhentet på foranledning af HelloFresh, forud for påskeferien, som viser, at der er sket et skifte i danskernes præferencer.

Af de adspurgte er der akkurat flest, nemlig 14 procent, som udpeger fiskefilet som yndlingsretten på påskebordet.

På andenpladsen har 13 procent af de adspurgte danskere placeret tarteletter foran sidste års vinder, som var lammekølle, og æg og rejer på en delt tredjeplads.

Hos HelloFresh konstaterer man trods ændringen i toppen af listen, at danskerne er meget glade for den traditionelle danske mad, når man skal have gæster.

»Påsken handler om mange ting med sine kristne rødder, men for mange danskere kan den koges ned til, hvilken ret man glæder sig mest til. Her bliver påskemaden, der er bygget på flere generationer af danske traditioner, et samlingspunkt for noget velkendt og komfortabelt,« siger Sofia Fattori, der er Head of Culinary hos HelloFresh i Norden, i en pressemeddelelse.

Bag tallene gemmer sig store regionale forskelle.

I Syddanmark peger 18 procent nemlig på tarteletter som den foretrukne ret, mens der i Nordjylland i undersøgelsen faktisk var flest, der pegede på marinerede sild som favorit.

»Det er næppe tilfældigt, at lige netop nordjyderne elsker marineret sild. Her er det interessant at se, at tallene helt ned på regionalt niveau viser en stolthed og loyalitet over for ens kulturelle og geografiske ophav i et ellers lille land som Danmark,« siger Sofia Fattori.

»Og det peger tilbage til, at den danske påskemad er stærkt forankret i traditioner,« tilføjer hun.

Sofia Fattori, HelloFresh
Sofia Fattori, HelloFresh Foto: HelloFresh
Vis mere

Frosne fiskefileter var så sent som i weekenden en del af et større påskepristjek, der havde en helt klar vinder. Det kan du læse meget mere om her:

Hvordan udnytter du supermarkedernes priskrig, så du ikke kun nyder godt af rabatterne lige nu og her, men får besparelserne til at vare længere og vokse sig langt større, end der ellers er lagt op til?

De spørgsmål svarer vi på sammen med Claus Nykjær, analysechef ved Tjek og eTilbudsavis, og Michael René, lektor på Niels Brock.