Siden marts er 51 danskere blevet konstateret smittet med salmonella. 

Og nu står det endeligt klart, hvad årsagen til det pludselige udbrud af sygdommen er. 

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen, at det er pakker med hakket oksekød fra producenten Hilton Foods, der er skyld i sygdommen. 

Det hakkede oksekød er blevet solgt i en lang række af danske supermarkedskæder. 

Heriblandt Dagli'Brugsen, Superbrugsen, 365 Discount, Coop, Irma og Kvickly. Derudover er de blevet solgt i Fakta-butikker i Tysland og FK på Færøerne. 

Noget af det salmonellabefængte kød vil have overskredet holdbarhedsdatoen. 

Men skulle du have frosset noget af det ned, råder Fødevarestyrelsen til, at man smider det ud eller leverer det tilbage til butikken.

En anden del af kødet blev solgt i butikkerne indtil tirsdag. Også det rådes man til at smide ud eller levere tilbage til butikken. 

Symptomerne på salmonella er oftest milde. Det kan være almen utilpashed, diarré, ondt i maven, kvalme, opkast og feber. 

Hvis symptomerne er vedvarende opfordres man til at søge læge. 

For at beskytte sig mod smitten, kan man følge nogle grundlæggende hygiejneråd:

For eksempel skal du huske at vaske hænder inden madlavning og efter at have behandlet råt kød. 

Du skal også undgå at smage på det rå kød, ligesom du skal holde råt kød adskilt fra spiseklar mad. Generelt skal du huske at gennemstege dit hakkede kød, skriver Fødevarestyrelsen.